Ciorba a la grec – rețeta 

Ingrediente:

  • Piept de pui
  • Păstârnac 
  • Morcov
  • Orez
  • Oua
  • Smântâna 
  • Pătrunjel
  • Ceapa
  • Lamaie
  • Sare

Mod de preparare:

Se pune o oala pe foc și atunci când începe sa fiarbă se pune puiul la opărit 30 de sec. Se scoate puiul, se spală și se pune intr-o alta oala pe care o umplem cu apa. 

Tocam legumele cubulețe (pastarnacul și morcovul), iar ceapa se curată și se lasă întreaga. Tăiem si pătrunjelul. Le adăugăm pe toate peste carne. Și le lăsam sa fiarbă. 


Scoatem carnea și o mărunțim cu furculița, apoi o punem la loc. Adăugăm și orezul și mai lăsam sa fiarbă încă 15 minute. Sare după gust. După care oprim. 

Separat punem doua gălbenușuri într-un castron împreuna cu zeama de lămâie și smântâna. Amestecam și adăugăm putina supa. Amestecam din nou și o punem înapoi in oala. 



Pofta buna! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s